Cabman Software & Service abonnement

Het Software & Service abonnement sluit u automatisch af wanneer u gebruik maakt van datacommunicatie. Dit is mogelijk bij de Cabman BCT en de Cabman Kiosk.

Hieronder leggen we uit wat het abonnement precies inhoudt. Met het Software & Service abonnement ontvangt u totaalpakket en kunt u het maximale uit uw Cabman producten halen.

Waaruit bestaat het abonnement?

Het Cabman Software & Service abonnement zorgt ervoor dat uw product altijd up-to-date is. Het abonnement is exclusief configuratie, tariefupdates, updates over-the-air en reparaties die buiten de garantie vallen.

Gebruik van onze datacommunicatieserver

Alle voertuigapparatuur heeft verbinding met onze datacommunicatieserver in Amsterdam. Hieronder verstaat Euphoria ook de gehele IT infrastructuur die wij beschikbaar stellen aan al onze klanten met een Software & Service abonnement.

Cabman Data

Wanneer u een Service & Software abonnement afsluit kunt u gebruik maken van Cabman Data. Dit programma biedt u de mogelijkheid om uw voertuigen online op Google Maps te volgen alsmede de historie van de verreden ritten op te vragen.

Onze storingsdienst

Als u een netwerkstoring ervaart bij een terminal of BCT kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week naar een mobiel nummer bellen. Er wordt dan direct naar het probleem gekeken en wanneer mogelijk direct verholpen. De storingsdienst is enkel beschikbaar voor klanten die gebruik maken van datacommunicatie.

Koppeling met Cabman Centrale

Met een Software & Service abonnement wordt uw boordcomputer taxi gratis gekoppeld met de Cabman Centrale software. Met de Cabman Centrale software kunt u onder andere ritten op overzichtelijke wijze plannen en de rithistorie bekijken. Maakt u gebruik van een andere pakket? Dan kunnen wij deze in veel gevallen ook koppelen. Dit is echter niet inbegrepen in het S&S abonnement.