Koppel met Chiron met behulp van het Cabman Stappenplan!

Home NieuwsKoppel met Chiron met behulp van het Cabman Stappenplan!
BCT-export

Koppel met Chiron met behulp van het Cabman Stappenplan!

Comments off

Per 1 november 2020 wordt het voor taxiondernemers die een vanaf 1 januari 2020 een nieuwe vergunning hebben verplicht in Vlaanderen om uw gegevens over te dragen aan de overheid. Dit gebeurt door middel van Chiron. Chiron is de databank van de Vlaamse overheid waarin alle taxiritten worden opgeslagen. Cabman biedt de koppeling met de Vlaamse databank en hierdoor kunt u eenvoudig de ritten uit de Cabman BCT overdragen aan Chiron.

Per 1 januari 2020 is het nieuwe decreet voor individueel bezoldigd vervoer van kracht. Dit decreet verplicht onder andere de realtime registratie van elke bezoldigde rit in de centrale databank van de Vlaamse overheid. Deze centrale databank heeft de naam Chiron gekregen. Door middel van Chiron kunnen de geregistreerde ritten direct geraadpleegd en gevalideerd worden door hiervoor wettelijk bevoegde personeelsleden van de overheid. Cabman was de eerste die koppelde met Chiron en meer hierover kunt u lezen in het artikel op TaxiPro.be.

Stappenplan

Het koppelen met Chiron maken we u gemakkelijk door middel van het onderstaande stappenplan. Door middel van dit stappenplan weet u zeker dat u op de juiste wijze bent gekoppeld aan de databank. Wilt u liever de instructie in videovorm bekijken? Bekijk deze dan onderaan het artikel.

Deel 1: Connecteren met de acceptatieomgeving

Nadat de BCT over de juiste softwareversie beschikt begint het koppelproces. De monteur zorgt ervoor dat de juiste softwareversie op uw BCT zit. Het koppelproces bestaat uit twee delen. U begint met het connecteren met de acceptatieomgeving. Hiervoor dient u de onderstaande stappen te volgen:

Stap 1

Ga naar https://chiron-acc.vlaanderen.be/chiron/welcome 

Stap 2

Log uzelf in met één van de zes mogelijkheden die het platform biedt. Let op: u kunt uw firma alleen aanbieden voor de Chiron-koppeling als u ook de wettelijke vertegenwoordiger bent. Dat wil zeggen:

  • U een wettelijke vertegenwoordiger bent. Dit betekent dat uw KBO nummer gekend is en ook gekoppeld is aan uw ID.
  • Uw bedrijf is geregistreerd met de NACEBEL code: 49320 Exploitatie van taxi’s.

 Stap 3

U komt vervolgens in het scherm dat hieronder te zien is terecht. Hier voert u uw contactgegevens en klikt op volgende.

Stap 4

U drukt vervolgens op registreren. Op de Chiron-pagina ontvangt u een Client ID en Client Secret. Deze moet u kopiëren en opsturen naar uw inbouwpartner.

! Let op dat u de volledige teksten kopieert en niet een afbeelding (print screen) opstuurt. Het is anders niet mogelijk om de connectie met Chiron te starten !

Stap 5

Om geaccepteerd te worden tot de Chiron-omgeving worden er minimaal 5 ritten verwacht. Indien u 5 ritten heeft gereden nadat u van Cabman de bevestiging heeft ontvangen dat u gekoppeld bent aan de Acceptatieomgeving kunt u doorgaan naar het tweede deel van de koppeling ‘Connecteren met de productieomgeving’.

Deel 2: Connecteren met de productieomgeving

Stap 6

Ga naar https://authenticatie.vlaanderen.be/stb/html/ssologin

Stap 7

Log uzelf wederom in met één van de zes mogelijkheden die het platform biedt. Let op: ook voor de productieomgeving dient u de wettelijke vertegenwoordiger te zijn.

Stap 8

Vul vervolgens nogmaals uw contactgegevens in en klik op Volgende.

Stap 9

Druk op de knop ‘Registreren’

Stap 10

Op de onderstaande pagina die vervolgens tevoorschijn komt, dient u wederom de volgende gegevens door te sturen naar uw inbouwpartner. Het gaat hierbij om:

  • Client ID
  • Secret

! Let op dat u de volledige teksten kopieert en niet een afbeelding (print screen) opstuurt. Het is anders niet mogelijk om de connectie met Chiron te starten !

Stap 11

Nadat Cabman voor u de connectie heeft verzorgd ontvangt u van ons een bevestigingsbericht. Zodra u deze bevestiging hebt ontvangen bent u verbonden met de Chiron-koppeling.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Chiron? Bekijk dan de website van de Vlaamse Overheid (https://www.vlaanderen.be/taxi) of neem contact met hen op via chiron@mow.vlaanderen.be. Wilt u meer informatie over de Cabman BCT? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op via sales@cabman.be.