Category Archives: Nieuws

Home Posts Categorized as “Nieuws”
Chiron taxi koppeling

De Chiron-koppeling: de meest gestelde vragen

Comments off

Bij Cabman zijn we druk bezig met het verbinden van onze klanten en hebben we inmiddels al een aantal taxibedrijven kunnen koppelen aan de databank van Chiron. Om het koppelen zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen hebben we een stappenplan opgesteld. Naar aanleiding van het stappenplan waren er enkele vragen en deze beantwoorden wij voor u in dit artikel.  

Welke gegevens worden naar Chiron verstuurd?

Allereerst was er onduidelijkheid over welke gegevens nu precies naar Chiron worden verstuurd tijdens het de koppelprocedure. Tijdens de koppelprocedure dient u de acceptatie-omgeving van Chiron te doorlopen voordat u geaccepteerd kunt worden in de Productie-omgeving van Chiron. Tijdens deze procedure verzamelt de Chiron database vijf ritten van uw onderneming om te controleren of de correcte informatie wordt doorgestuurd. De overheidsdatabank ontvangt enkel de volgende gegevens van uw taxibedrijf:

Start rit Eind rit
KBO-nummer onderneming KBO-nummer onderneming
KBO-naam KBO-naam
Nummerplaat Nummerplaat
Bestuurderspasnummer Bestuurderspasnummer
Vertrektijd Vertrektijd
Vertreklocatie Vertreklocatie
Aankomsttijd
Aankomstlocatie
Afstand
Kostprijs taximeter en/of in BCT ingevoerde prijsafspraak

Nadat er vijf ritten akkoord zijn bevonden door Chiron dient de taxi-exploitant zich te verbinden aan de productie-omgeving waarna de bovenstaande gegevens realtime worden doorgestuurd.

Let op: de BCT stuurt enkel de ritbedragen door die in de BCT worden geregistreerd. Daarom is het van belang om, wanneer het gaat om vervoer dat onder een contract wordt gereden,  prijsafspraken te registreren of de taxirit op de meter te rijden. De Vlaamse overheid verplicht namelijk dat er een ritbedrag aan een gereden rit wordt gekoppeld en op deze manier wordt er altijd een bedrag doorgegeven. Vult u geen prijsafspraak in of rijdt u de rit niet via de taximeter? Dan kan de rit niet correct worden verstuurd naar Chiron.

Hoe gaat Cabman om met mijn gegevens?

Cabman is de enige taximeterfabrikant in België die naast ISO9001 voor kwaliteit en continuïteit, ook ISO 27001 gecertificeerd is. Met dit laatste certificaat voldoen we aan de internationale norm voor informatiebeveiliging en bewijzen we dat binnen onze organisatie alle risico’s rondom vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van gevoelige informatie op adequate en integere wijze zijn afgedekt. Op een juiste manier omgaan met vertrouwelijke gegevens is verankerd in onze werkwijze en kent binnen onze organisatie een zeer hoge prioriteit.

Wat is de doorlooptijd van de koppelprocedure?

Tot slot waren er onduidelijkheden over de doorlooptijd van het koppelen aan de database Chiron. In de onderstaande infographic kunt u zien hoeveel tijd de verschillende stappen ongeveer in beslag nemen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u op tijd gekoppeld bent aan Chiron.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over de koppelprocedure? Bekijk dan de website van de Vlaamse Overheid of neem contact met hen op via chiron@mow.vlaanderen.be. Zij vertellen u graag meer over hoe u kunt verbinden met Chiron. Vergeet ook niet om van tevoren het stappenplan te bekijken, wellicht wordt hierin al antwoord gegeven op uw vraag.

BCT-export

Koppel met Chiron met behulp van het Cabman Stappenplan!

Comments off

Per 1 november 2020 wordt het voor taxiondernemers die een vanaf 1 januari 2020 een nieuwe vergunning hebben verplicht in Vlaanderen om uw gegevens over te dragen aan de overheid. Dit gebeurt door middel van Chiron. Chiron is de databank van de Vlaamse overheid waarin alle taxiritten worden opgeslagen. Cabman biedt sinds kort de koppeling met de Vlaamse databank en hierdoor kunt u eenvoudig de ritten uit de Cabman BCT overdragen aan Chiron. Continue reading

Header-bericht_hilverink_BCT_REMOTE

Tijdwinst voor taxibedrijf met BCT Remote

Comments off

Hilverink Koeriers en Taxi biedt een breed assortiment aan vervoersdiensten, variërend van rolstoeltaxi tot zakelijk vervoer. In de bedrijfsvoering zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en betaalbaar vervoer de belangrijkste uitgangspunten. Om die kwaliteit naar een nog hoger plan te tillen, werkt Hilverink sinds kort met de BCT Remote. Continue reading

Foto-werkplek-irene

Thuiswerken bij Euphoria

Comments off

Op onze website hebben we normaliter de rubriek ‘Werken bij Euphoria: het werk van…’. Omdat al onze medewerkers momenteel thuis aan de slag zijn hebben we er deze keer ‘Thuiswerken bij Euphoria’ van gemaakt. Onze collega’s Mark, Sebastiaan en Irene vertellen je hoe zij het thuiswerken ervaren en wat zij doen om ook vanaf huis ervoor te zorgen dat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Continue reading

  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2